Очільниця МЗС Франції в Одесі відвідала військовий цвинтар і пообіцяла Україні €3 млн для ядерної безпеки

Франція передасть Україні 3 мільйони євро на забезпечення ядерної безпеки.

Про це в четвер, 26 січня, під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Одесі заявила очільниця МЗС Франції Катрін Колонна, інформує “Суспільне“.

В Одесі Колонна з Кулебою відвідали об’єкти критичної інфраструктури, куди влучали російські ракети, а також цвинтар, де поховані українські воїни, що загинули у війні з Росією.

“Зворушливий момент в Одесі цього ранку: міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна та її український колега віддають шану українцям, що загинули у загарбницькій війні, яку майже рік веде Росія. Дехто віддав життя за свою батьківщину Україну кілька днів тому в Бахмуті”, – написав у твітері посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Міністр закордонних справ Франції під час візиту наголосила, що її країна продовжує допомагати Україні, зокрема, технікою, системами ППО та підготовкою військовослужбовців.

 Також очільники дипломатичних відомств обговорили роль Франції у міжнародній танковій коаліції, ініціативу “Зерно з України” та українську “формулу миру”.

Читайте також:
Франція міркує над тим, щоб надати Україні свої основні бойові танки Leclerc, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна