Кривий Ріг: найдовше місто в Європі приймає переселенців ℗

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Кривий Ріг на Дніпропетровщині прийняв тисячі внутрішніх переселенців із тимчасово окупованих та прифронтових територій. І готовий допомагати людям і надалі, попри те, що кілька разів піддавався цілеспрямованим ракетним обстрілам ворога. Росія має на найдовше в Європі місто особливий “зуб”, адже це мала батьківщина чинного президента України Володимира Зеленського.

Внаслідок цих обстрілів Кривий Ріг пережив трагедії із загибеллю мирних мешканців, міні-повінь, зупинки важливих “містотворчих” підприємств, тривалі відключення електроенергії. Та попри все, залишається незламним і вірить у перемогу. А також і надалі надає притулок людям, які рятуються від війни.

Звісно, відключення світла криворіжцям таки дошкуляють. Але, як і переважна частина країни, городяни вже навчилися обходитися без електроенергії тривалий час. У цьому дуже допомагають енергозберігаючі пристрої на кшталт зарядних станцій та павербанків. Щоправда, в офлайн-маркетах електроніки такий запитаний товар можна знайти не завжди. Зате будь-який потрібний пристрій завжди можна замовити онлайн: тут у пригоді стане, наприклад, інтернет магазин Фокстрот у Кривому Розі.

До речі, там же можна придбати й сонячні панелі для зарядки акумуляторів та різних приладів навіть під час тривалих відключень електрики. А також будь-яку побутову техніку та деякі інші дрібниці для дому. Зокрема, посуд, товари для дітей і навіть для тварин, робочі інструменти тощо. Усе це дуже знадобиться, якщо вирішите залишитися в Кривому Розі надовше або й оселитися в місті до завершення війни.

 А ще “Фокстрот” допомагає евакуйованим із “гарячих точок” тваринам

Звісно, якщо приватним особам із відключеннями світла впоратися легше (зрештою, на крайній випадок завжди можна підзарядити телефон чи ноутбук у найближчому супермаркеті, що пропонує таку послугу, або “пункті незламності”), то промисловим підприємствам у цьому сенсі набагато складніше. А Кривий Ріг, як відомо, – центр металургійної та гірничодобувної промисловості. Деяким металургійним гігантам через дефіцит електроенергії навіть доводилося призупиняти свою роботу або працювати “в половину сили”, по черзі запускаючи окремі цехи. Ще більше не пощастило тим, які, окрім проблем з енергопостачанням, зазнали руйнувань унаслідок російських обстрілів.

Проте й такі проблеми не змусили криворіжців зламатися. Навпаки, навіть у скороченні роботи підприємств, які забезпечують левову частку робочих місць, оптимістичні містяни знаходять “плюси”: зате повітря стане чистішим!

Тож якщо ви сумніваєтеся, чи варто їхати до Кривого Рогу – не вагайтеся. І не бійтеся, що не вдасться влаштуватися чи знайти дах над головою: в місті працює кілька волонтерських центрів (їх контакти можна знайти в інтернеті), які обов’язково нададуть вам підтримку, допоможуть харчами й бодай тимчасовим житлом та підкажуть, куди звернутися, щоб облаштуватися на новому місці.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна