У ЗСУ нульова толерантність до корупції, – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що в Міністерстві оборони та Збройних силах сповідується нульова толерантність до корупції.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці головкома в фейсбуці ввечері в середу, 25 січня.

“Міноборони, згідно із законом, є центральним органом виконавчої влади та військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили, Головне управління розвідки та Держспецтрансслужба. Міністр оборони здійснює військово-політичне і адміністративне керівництво Збройними Силами, – зазначив генерал Залужний. – Із початком повномасштабного вторгнення потреби війська стрімко зросли. Разом ми гідно долаємо найважчі у нашій новітній історії випробування. Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості”.

“У Міноборони та Збройних Силах України сповідується нульова толерантність до корупції. Тому будь-яка інформація про можливі її прояви повинна ретельно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування”, – наголосив головком.

За його словами, перекладання відповідальності чи провини підлеглих на керівників не тільки шкодить справі, але й суперечить управлінським принципам НАТО, на які ми прагнемо перейти.

Залужний додав, що це стосується і Міністерства оборони, і Збройних Сил.

Контекст

За даними видання “Дзеркало тижня”, Міністерство оборони України нібито закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. У Міноборони заявили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв розібратися із закупівлями для військових.

Міністр оборони Олексій Резніков пояснив ціноутворення і наголосив, що МОУ купує комплексну послугу з забезпечення харчування, тобто доставку певного комплекту продуктів до військових частин, а в окремих випадках – і приготування їжі, та що в оприлюднених “ДТ” даних є помилки.

Незважаючи на це, 24 січня через скандал подав у відставку заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов. Також із Міноборони звільнено директора департаменту закупівель Богдана Хмельницького.

Читайте також:
Залужний перерахував на ЗСУ $1 млн, який отримав у спадок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна