США передають Україні понад 30 танків M1 Abrams, – ЗМІ

Адміністрація президента США надішле Україні 31 танк M1 Abrams в рамках угоди вартістю 400 мільйонів доларів.

Про це повідомив журналіст агентства Bloomberg Джордан Фабіан з посиланням на два джерела, передає в середу, 25 січня, “Європейська правда”.

Ця інформація корелює з даними видання Politico, яке напередодні інформувало, що США готуються передати 30 танків Abrams.

Президент Джо Байден цього дня виступить у Білому домі о 19:00 за київським часом з промовою щодо продовження підтримки України з боку Сполучених Штатів. Ця промова буде виголошена після заяви з Берліна про розблокування поставки Україні танків Leopard 2.

Байден у середу вже поспілкувався телефоном з лідерами Франції, Німеччини, Італії і Британії в рамках координації підтримки України, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Президент Байден провів розмову сьогодні вранці з президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Шольцом, прем’єр-міністром Італії Мелоні та прем’єр-міністром Великої Британії Сунаком в рамках нашої тісної координації щодо підтримки України”, – поінформувала речниця у твіттері, не надавши подробиць.

За повідомленням Spiegel, на даному етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 бойових машин.

Читайте також:
“Tanke shön”: як світ реагує на історичне рішення Німеччини щодо Leopard 2 для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна