Словаччина хоче передати Україні свої винищувачі МіГ-29

Словаччина готова обговорити передачу Україні своїх винищувачів МіГ-29 радянського зразка.

Про це під час онлайн-брифінгу в медіацентрі “Одеса – Україна” 25 січня повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передає УНІАН.

“Літаки зараз знаходяться на одній із баз Словаччини, і наразі ми готові обговорити передачу Україні цих літаків. Очікуємо рішення від уряду Словаччини”, – сказав міністр оборони СР.

Він додав, що уряд Словаччини буде враховувати зацікавленість уряду України. Також буде врахована позиція країн-союзників щодо цієї передачі.

“Ми наразі це обговорюємо, ми хотіли б передати їх саме Україні”, – підкреслив Надь.

При цьому він зазначив, що Словаччина наразі не обговорює надання Україні танків Leopard 2, але може передати радянські Т-72, якщо союзники запропонують заміну.

Контекст

Із 1 вересня польські винищувачі почали чергувати у повітряному просторі Словаччини згідно з домовленістю між Варшавою і Братиславою щодо захисту повітряного простору Словаччини.

Вважалося, що ця угода відкриває шлях для передачі словацьких МіГ-29 Україні, а Словаччина отримає замість них західні винищувачі.

Про те, що Словаччина готова передати Україні МіГ-29, ішлося вже в грудні 2022 року.

Читайте також:
У Словаччині – церемонія прощання з МіГ-29: чим ця модифікація краща за українську. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна