Обстріл порту Херсона: росіяни спалили корабель із Туреччини

Турецьке судно “Тузла” було обстріляне російськими військами і загорілося на стоянці в Херсонському порту.

Про обстріл у ніч на 25 січня повідомив турецький телеканал NTV.

“Судно під прапором Туреччини було обстріляне російськими військами в українському порту Херсона. Після атаки на капітанському містку спалахнула пожежа”, – повідомляє телеканал.

У момент ракетної атаки на борту не було екіпажу, тому внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Як повідомляє британський сайт Lloyd’s List Intelligence, під час обстрілу постраждав ще один суховантаж, назву якого не вказують.

За даними сервісу MarineTraffic, суховантаж Tuzla під прапором Вануату прийшов до Херсона з турецького порту Самсун ще 23 лютого 2022 року.

За даними порталу LLI, близько 19 кораблів і суден були обстріляні з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як інформувала Херсонська ОВА, за добу 24 січня російські загарбники 52 рази обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області ворог атакував з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків. авіації, також по області завдано ракетних ударів.
Херсон армія РФ обстріляла 12 разів. Ворожі снаряди поцілили в пологовий будинок, школу, поліклініку, морпорт та житлові будинки.
Минулої доби через російські обстріли 1 людина загинула, 6 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також:
Екскурсія містом-привидом. Як звільнений Херсон виживає під обстрілами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна