СБУ оголосила нову підозру пропагандистці Панченко з каналів Медведчука

СБУ повідомила про підозру колишній ведучій телеканалів Віктора Медведчука, яка підтримала окупацію Маріуполя. Йдеться про прокремлівську пропагандистку Діану Панченко.

Про це у вівторок, 24 січня, повідомили в пресслужбі СБУ.

Зазначається, що Панченко публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Раніше вона працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви.

“Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора. Для «розгону» деструктивного контенту активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні”, – повідомили в СБУ.

Панченко, за даними СБУ, у своїх провокаційних “проєктах” підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави.

Крім цього, фігурантка створила так званий документальний фільм, у якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Діані Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України). Тривають комплексні заходи для притягнення фігурантки до відповідальності за злочини проти України”, – додали в СБУ.

Читайте також:
СБУ розслідує дії проросійської телеведучої Панченко, яка поїхала в РФ і Донецьк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна