Рашисти захоплюють для своїх поранених українські райлікарні і дисадки, – ГШ

Російські окупанти захоплюють для лікування своїх поранених військових не лише районні лікарні, а й дитсадки.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ в суботу, 21 січня.

“Противник щодня зазнає втрат у розв’язаній ним війні… Для надання медичної допомоги російські окупанти використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садочки під польові шпиталі. Також у центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози замінено усіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад російських окупаційних військ”, – зазначили в ГШ.

“Подібна ситуація склалась і у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їхнє місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено”, – сказано також у зведенні.

Крім того, за наявною інформацією Генштабу, понад 300 поранених окупантів знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська Луганської області.

Читайте також:
За добу “Рамштайна” ЗСУ відбили атаки росіян біля 12 населених пунктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна