Рашисти у своїй уяві вже знищують під Соледаром танки “Абрамс”

Російські пропагандисти заявили, що їхня армія нібито знищила під Соледаром на Донеччині американський танк М1 Abrams. Однак це не відповідає дійсності, повідомив Центр протидії дезінформації при МКІП України.

“Ворожі джерела стверджують, що військові ЗС РФ під Соледаром знищили перший американський танк М1 Abrams, ще й із звичайного РПГ-18 “Муха”.

Це – примітивний фейк роспропаганди зі старим фото, що зроблено не в Україні. Окупантів не бентежить той факт, що Україні США поки що не передала жодного такого танка”, – ідеться в повідомленні Центр протидії дезінформації.

Крім того, фото, яке поширюють окупанти, зроблене навесні чи влітку про що свідчить зелень на деревах: “Пропагандисти навіть не подумали прибрати зелене дерево”.

Нагадаємо, 20 січня високопосадовець адміністрації президента США в розмові з групою журналістів на умовах анонімності заявив, що Сполучені Штати дотримуються свого рішення не надавати танки M1 Abrams Україні, оскільки вони дорогі та складні в обслуговуванні.

Читайте також:
США поки не готові дати Україні танки Abrams, але ББМ Bradley можуть бути вже в наступному пакеті допомоги, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна