Після катастрофи в Броварах Нацполіцію очолив Іван Вигівський

Кабінет Міністрів призначив тимчасового очільника Національної поліції України замість Ігоря Клименка, який очолив Міністерство внутрішніх справ. Т.в.о. голови Нацполіції став Іван Вигівський, який досі очолював ГУ НП столиці.

Про це йдеться в повідомленні Нацполіції у Facebook ввечері в п’ятницю, 20 січня.

“Відсьогодні начальник Головного управління Національної поліції України у місті Києві Іван Вигівський тимчасово виконуватиме обов’язки голови Національної поліції України”, – йдеться в повідомленні НП.

Хто такий Іван Вигівський

Іван Вигівський був призначений на посаду начальника ГУ Національної поліції в м. Київ у серпні 2021 року.

Генерал поліції 3-го рангу. Народився 26 березня 1980 року в Житомирській області. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство” та отримав кваліфікацію спеціаліста. Службу в органах внутрішніх справ Виговський почав із серпня 1999 року.

Антикорупційний активіст Олександр Лємєнов пише в ФБ: “Ви будете, але може, й не будете сміятися, але Вигівський – це репрезентант оточення… заступника глави ОП Олега Татарова. Серед заступників Вигівського кум Татарова – Максим Цуцкірідзе”.

Як інформувала “Новинарня“, 19 січня в катастрофі гелікоптера ДСНС у Броварах загинули 14 осіб, зокрема 10 людей на борту. Серед них – глава МВС Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін. Після цього уряд призначив в.о. міністра внутрішніх справ голову Нацполіції Ігоря Клименка.

Читайте також:
Зеленський назвав авіакатастрофу в Броварах наслідком війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна