Meta пообіцяла не блокувати контент про полк “Азов”

Міністерство цифрової трансформації звернулося до компанії Meta із запитом переглянути політику модерування контенту, аби вона не блокувала та не видаляла публікації українських користувачів про війну в соцмережах.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

У відомстві зазначили, що нещодавно Meta розробила й ухвалила адаптовану політику модерації контенту для висвітлення війни.

“Поступово це рішення починає діяти. Також Meta не блокуватиме сторінки “азовців” та контент про полк “Азов”, якщо він не порушує стандарти спільноти Meta”, — йдеться у повідомленні. 

Голова Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що міністерство постійно комунікує з Meta щодо співпраці. Так вдалося домовитися про розблокування сотень акаунтів українських військових, активістів та блогерів.

“Але найгострішою темою все одно залишалося блокування фото та відео про полк “Азов”. Дякую Meta за зважене та важливе рішення змінити політику модерування щодо України”, — написав він.

Федоров зазначив, що говорив про це з президентом із глобальної політики компанії Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт під час зустрічі в Давосі. 

Читайте також:
Компанія Meta пояснила, чому Facebook й Instagram блокують фото і хештеги про звірства в Бучі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна