Після поранення в Соледарі актор і воїн Дмитро Лінартович розповів про свій стан і плани. ВІДЕО

Відомий український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович іде на поправку після поранення, якого він зазнав на Донеччині.

Про це він розповів у відеосюжеті проєкту “Український свідок”.

Як інформувала “Новинарня“, 10 січня в боях під Соледаром Дмитро отримав осколкові поранення та контузію.

До 1 січня 2023 року чоловік воював під Бахмутом, а потім його направили на найгарячішу ділянку. Був поранений під час доставлення боєкомплекту своїм побратимам.

Лінартович у деталях розповів, як це було: контузія прилетіла через отвір в БТРі.

“Я думав, що мені знесло пів обличчя, – сказав чоловік. – Наче ядро врізалося в скроню”.

Після поранення Лінартович не бачить на одне око. Наразі він перебуває в госпіталі на реабілітації.

Також Дмитро розповів про ситуацію в Соледарі на той час. “В місті дуже складна ситуація, ординця дуже багато, він оточує. Але наші воїни мужньо боронять нашу землю — і навіть контрнаступають”.

Дмитро Лінартович у шпиталі. Фото: “Український свідок”

Лінартович відомий за головною роллю у фільмі “ТойХтоПройшовКрізьВогонь”, також знімався у фільмах “Толока”, “Обмін” та ін. Український глядач також може впізнати його за озвучкою фільмів “Пірати Карибського моря”, “Я легенда” та “Капітан Америка”.

Повномасштабне вторгнення актор зустрів у теробороні, захищаючи Київ. Після зачистки столиці пішов служити в ДШВ, попередньо пройшовши відповідні курси. Як десантник потрапив на херсонський напрямок. Після того – на Донецький.

“Найтяжче – це коли відбуваються безперервні обстріли, – каже Дмитро. – Але ресурси у ворога зменшуються. А ще є холод, він пригальмовує всі процеси. Не тільки для нас, а й для ординця”.

Актор наголосив на важливості мотивації під час бойових дій: “Дістати магазин, під’єднати, зняти запобіжник та зробити постріл — це не є проблема. Головне — це внутрішній мотив. У московита мотиву немає, він слабкий та приречений. А наші воїни ловлять цей кураж, натхнення сіроманця та козака”.

Дмитро пише військові пісні, які викладає на своєму ютуб-каналі.

“Я займаюсь пісенною оповідкою і буду робити це, допоки не ляжу в труну кістьми”, — каже Лінартович.

Дмитро Лінартович – здоровий і поранений

Також він викладає в університеті Шевченка на кафедрі теле- й кіномистецтва. В майбутньому планує займатись не тільки музичною та освітянською діяльністю, а й, можливо, військовою журналістикою, ба навіть продовжить військову кар’єру. “Я марив цим змалечку, мені подобається шлях воїна”, – розповідає Дмитро.

Читайте також:
У Соледарі ЗСУ знищили штаб і польовий склад вагнерівців. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна