Цей Рамштайн зміцнить нашу стійкість, а за танки доведеться поборотися, – Зеленський

Хоча на черговій зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні не було прийнято рішення про надання ЗСУ німецьких бойових танків “Леопард”, її результати додадуть стійкості Україні.

Про це у вечірньому зверненні в п’ятницю, 20 січня, заявив президент Володимир Зеленський.

“Загалом можна підсумувати, що сьогоднішній «Рамштайн» зміцнить нашу стійкість. Партнери принципові у своєму ставленні – вони будуть підтримувати Україну, скільки це необхідно для нашої перемоги.

Так, ще доведеться поборотись за постачання сучасних танків, але щоденно ми робимо сильнішою очевидність безальтернативності того, що рішення щодо танків має бути ухвалене”, – сказав глава держави.

Він також зазначив, що “не завжди можна публічно оголошувати, про що ведуться розмови у форматі “Рамштайну”. “Це закрита дискусія – і так має бути”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні багато країн оголосили про значні пакети військової допомоги Україні. Однак на зустрічі у форматі “Рамштайн” 20 січня, з огляду на позицію Німеччини, не були згоди на постачання Україні танків Leopard.

Читайте також:
Польща надасть Україні бойові машини піхоти і танки Т-72

Україна зможе розблокувати останні дві позиції західної збройної допомоги, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна