Зросло число жертв ракетного удару по Дніпру. Зниклих безвісти – 11

Кількість жертв ракетного удару РФ по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня зросла із 45 до 46 осіб.

Про це повідомила Дніпропетровська ОВА станом на 15:40 четверга, 19 січня.

“За уточненою інформацією, російська ракета, що поцілила по дніпровській багатоповерхівці, забрала 46 життів. 11 людей ще не впізнані, стільки ж лишаються зниклими безвісти. Опізнання триває”, – ідеться в повідомленні у Telegram.

В адміністрації додали, що 80 людей поранені. У лікарнях міста під наглядом медиків залишаються 24 постраждалих. Троє – у важкому стані, з-поміж них 9-річна дівчинка.

Фото: ДніпрОДА

Передісторія

Ракетним ударом по багатоповерхівці на Набережній Перемоги в Дніпрі 14 січня було повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати понад 100 людей.

Станом на ранок 17 січня було відомо про більш як 40 загиблих, пошуки ще 25 осіб тривали.

За повідомленням ДСНС, станом на 13:00 17 січня пошуково-рятувальні роботи у Дніпрі було завершено. Тоді офіційні структури повідомляли про 44 загиблих, невдовзі число жертв зросло до 45 (з них 6 дітей). Загиблими безвісти тоді називали 20 людей.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22.

“14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає”, – ішлося в спеціальній заяві командувача Повітряних сил.
Він підкреслив, що ЗСУ наявними засобами не може збивати ракети Х-22, а при застосуванні із великих відстаней відхилення ракети від цілі може становити сотні метрів.

У мережі показали відео прямого удару ракети по будинку.

Президент Зеленський після ракетних ударів РФ закликав Захід надати Україні потужнішу зброю.

Читайте також:
Корбан оголосив $25 тис. винагороди за інформацію про російського пілота, який запустив ракету по багатоповерхівці в Дніпрі

Журналісти знайшли кількох осіб, імовірно причетних до удару по будинку в Дніпрі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна