Лавров порівняв росіян із жертвами Голокосту: євреї вимагають вибачень

Європейський єврейський конгрес (EJC) відреагував на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який порівняв росіян із євреями, а захід – із Гітлером.

Відповідну заяву конгрес поширив у середу, 18 січня.

“Ми шоковані та обурені цим ганебним порівнянням, зробленим міністром Лавровим, між діями коаліції демократичних країн і гітлерівським переслідуванням і вбивством шести мільйонів євреїв під час Голокосту”, – каже президент EJC Аріель Музікант.

“Це спотворення Голокосту на найпростішому рівні, і ми закликаємо пана Лаврова вибачитися і відкликати ці коментарі”, – додав він.

Нагадаємо, що Лавров порівняв росіян із євреями, а захід – із Гітлером і Наполеоном.

Як писала “Новинарня“, навесні глава МЗС РФ Сергій Лавров порівняв Зеленського з Гітлером через “єврейську кров”. Міністерство закордонних справ Ізраїлю різко відреагувало на висловлювання Лаврова і викликало російського посла в країні, щоб висловити свій протест.

Читайте також:
Відставлений головний рабин Москви закликав євреїв тікати з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна