СБУ впіймала у своїх лавах прихильницю “руского міра”

Служба безпеки України звітує, що викрила на антиукраїнській діяльності посадовицю відомчої науково-дослідної установи.

Про це у вівторок, 17 січня, повідомила пресслужба СБУ.

“Вона виправдовувала повномасштабне вторгнення рф, заперечувала її військові злочини та підтримувала незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих районів на сході та півдні нашої держави”, – інформує СБ. 

Також посадовиця намагалась представити збройну агресію рф проти України як «внутрішній громадянський конфлікт» і називала «дезінформацією» факти знищення рашистами українських об’єктів критичної інфраструктури.

“Ми і надалі будемо продовжувати курс на очищення спецслужби від зрадників різного калібру. А кремлівські наративи вони зможуть озвучувати хіба що в суді – щоб отримати максимальне покарання”, – наголосив очільник СБУ Василь Малюк.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
У Херсоні затримали зрадників, які “зливали” окупантам конспіративні бази ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна