В Італії затримали боса “Кози Ностри”, якого розшукували 30 років

В Італії затримали боса мафії Cosa Nostra Маттео Мессіну Денаро, який переховувався від правосуддя протягом 30 років.

Про це повідомляє АNSА.

За даними агенції, Денаро був заарештований у приватній клініці Ла Маддалена в Палермо (на острові Сицилія), де рік тому його прооперували. З того часу мафіозі проходив курс лікування (зокрема хіміотерапії) на денному стаціонарі. На підробних документах, які 60-річний Денаро надав лікарям, було вказане ім’я Андреа Бонафеде. Під час затримання він назвав своє справжнє ім’я.

Після арешту Денаро відправили у казарми в Сан-Лоренцо, а потім до аеропорту Боккадіфалько, щоб доставити у в’язницю суворого режиму.

У 1992 році Денаро заочно засудили до довічного ув’язнення за численні вбивства. Йдеться, зокрема, про вбивство у 1992 році прокурорів та борців з мафією Джованні Фальконе й Паоло Борселліно, вибухи 1993 року в Мілані, Флоренції та Римі, а також викрадення, катування і вбивство 11-річного сина іншого мафіозі, який дав покази в суді.

Якось Денаро хвалився, що може “заповнити цвинтар” своїми жертвами. Він також керував рекетом, незаконним викидом відходів, відмиванням грошей і торгівлею наркотиками для потужного організованого злочинного синдикату Коза Ностра.

Мессіна Денаро, якого члени клану прозвали Дьяболік — за іменем невловимого злодія з серії коміксів – вважається останнім “охоронцем таємниць” Cosa Nostra.

Читайте також:
В Україні затримали на наркотрафіку учасників італійського мафіозного угрупування “Ндрангета”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна