“Щоб перейти від оборони до наступу”: Британія оголосила, що увійде в новий пакет військової допомоги Україні

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, виступаючи в парламенті в понеділок, 16 січня, оголосив про надання “найбільш значного на сьогодні пакета бойової допомоги для прискорення успіху України” у війні проти Росії.

Про це повідомляє Reuters.

В оголошений пакет військової допомоги входять:

  • ескадрон (14 одиниць) танків Challenger 2;
  • 8 гармат AS90 + більше на різних стадіях готовності;
  • 100 одиниць бронетехніки, включаючи БТР “Бульдог”;
  • десятки БПЛА;
  • 100 тисяч артилерійських снарядів;
  • 100 “удосконалених ракет”;
  • запасні частини для підтримки українських танків та броньованих машин.

Як наголосив Воллес, рішення уряду Великої Британії направити Україні танки Challenger 2 є “вивіреною відповіддю на зростаючу агресію Росії та невибіркові бомбардування”.

“Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації та всієї її жорстокості. І гарантувати, що у 2023 році й надалі, якщо це буде необхідно, Україна збереже свій порив, який підтримує міжнародна спільнота, що більш ніж будь-коли переконана в тому, що незаконне та неспровоковане вторгнення Путіна зазнає поразки”, – зауважив Воллес.

“Сьогоднішній пакет — це важливе збільшення українських можливостей. Це означає, що Україна може перейти від стримування до вигнання російських військ зі своєї землі”, – наголосив очільник британського міноборони.

Він також закликав союзників України “прискорити спільні зусилля” для різкого й переконливого тиску на керівництво РФ як в економічному, так і у військовому сенсі.

Читайте також:
Британія передає Україні 14 танків Challenger і 30 САУ AS90 та стимулює Німеччину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна