Моравецький закликав Німеччину надати Україні всю необхідну зброю, щоб не допустити до Третьої світової війни

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту в Берлін у понеділок, 16 січня, закликав уряд Німеччини постачати Україні всі необхідні види озброєнь, бо її поразка у війні проти Росії означатиме початок процесів, що призведуть до Третьої світової війни.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди 50-річчя політичної діяльності Вольфганга Шойбле, політика ХДС і колишнього голови Бундестагу, пише PAP.

Моравецький наголосив, що “сьогодні українці борються не лише за свою свободу, а й за захист Європи”.

“Ми голосно вимагали присутності ракетних комплексів Patriot в Україні і наш голос був почутий, за що ми вам дякуємо. Поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни. Тому сьогодні немає жодних підстав блокувати підтримку Києва і відкладати її на невизначений термін. Закликаю німецький уряд діяти рішуче, надаючи Україні всі види озброєнь“, – сказав прем’єр Польщі.

Він також наголосив, що “відносини з Росією – це угода з дияволом”.

“Західна Європа вважала, що російського ведмедя можна приручити. Але Польща постійно попереджала, що імперіалізм – основна частина політики Кремля”, – додав Моравецький.

Перед відльотом до Берліна він на брифінгу підтвердив, що планує говорити з представниками різних політичних сил Німеччини про передачу танків Україні.

Читайте також:
Польща передає Україні роту танків Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна