Дніпро, Кременчук, Сергіївка: удари РФ по цивільних об’єктах ракетами Х-22 об’єднають в одну справу

Правоохоронні органи об’єднають провадження щодо ударів Росії ракетами Х-22 по цивільних об’єктах в Україні: у Дніпрі, Кременчуці та на Одещині.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в понеділок, 16 січня, під час брифінгу у Дніпрі, який транслював телемарафон “Єдині новини”.

“Хочу від імені всієї правоохоронної системи сказати, що ми знайдемо кожного, хто причетний до цієї страшної злочинної події (ракетному удару по житловій багатоповерхівці в Дніпрі – “Н”). Нам достеменно відомо, хто віддавав наказ на знищення цього житлового будинку“, – наголосив Костін.

За його словами, ракета Х-22, якою “з певністю на 99%” був знищений будинок – це той самий тип ракет, які росіяни вже застосовували в інших випадках ударів по цивільних об’єктах в Україні з численними жертвами:

“На цьому тижні буде рішення про об’єднання всіх проваджень щодо загибелі людей та руйнування цивільних об’єктів, пов’язана із застосуванням цієї ракети. Вона є фактично гіперзвуковою, її дуже важко відстежити. Це не точна зброя. І у всіх трьох випадках – поруч не було жодного військового об’єкта, це дуже далеко від лінії фронту… Це доводить, що країна-агресор принципово знищує український народ”, – наголосив генпрокурор.

Він також додав, що хоч у  російській армії час від часу змінюють керівництво, той полк дальньої авіації, який скоїв усі перелічені воєнні злочини, постійно має одне й те саме командування.

Читайте також:
“Хай щохвилини чекають на відплату”: СБУ встановила особи російських військових, причетних до ракетного удару по Дніпру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна