Ангарський маніяк Попков, який убив понад 80 людей, проситься на війну проти України

Російський маніяк Михайло Попков, колишній міліціонер з Ангарська, засуджений довічно за вбивство понад 80 жінок, заявив про свою мрію – потрапити на війну проти України.

Про його зізнання в інтерв’ю виданню “Вести-Іркутськ” повідомляє проєкт “Радіо Свобода” “Сибір.Реалії”.

У тому ж інтерв’ю так званий “Ангарський маніяк” повідомив, що раніше зізнався ще у двох вбивствах, після чого його етапували з Мордовії до Іркутська.

Як сказав Попков, прямо зараз він в армію не збирається, бо “це не комп’ютерна іграшка, і це не художня книжка”.

“Просто після теплого приміщення опинитися в холодній траншеї, на скільки там людини вистачить?” – сказав маніяк Але коли мине зима, “найбільші морози”, він би “не замислюючись погодився” вирушити на війну в Україну, хоча і сумнівається, що його візьмуть. Але, за словами колишнього міліціонера, у нього потрібна військово-облікова спеціальність.

Про ПВК “Вагнер”, яка вербує у російських колоніях в’язнів для участі у війні, Попков не згадав, хоча вочевидь мав на увазі цю опцію.

Ангарський маніяк

Як відомо, Михайло Попков чинив злочини з 1992-го по 2010 роки в Іркутській області. Він жив в Ангарську. До 1998 року працював черговим у місцевому відділі міліції, потім переганяв машини із Владивостока в Сибір, потім працював на заводі “Невська косметика” та охоронцем. Своїх жертв, як встановило слідство, вистежував ночами, пропонував підвезти до будинку, потім ґвалтував і вбивав. Тіла викидав у ліс.

Його затримали 2012 року у Владивостоці.

У 2015 році Попкова визнали винним у вбивствах 22 жінок та засудили до довічного позбавлення волі. 2018 року суд Іркутської області визнав його винним у скоєнні ще 59 вбивств та присудив другий довічний термін.

Попков також зізнався у двох додаткових вбивствах уже після того, як отримав два довічні терміни. За ці злочини йому додатково призначили 98 років колонії особливого режиму.

Читайте також:
Тактика “Вагнера” під Бахмутом: як досягають результатів зеки з тритижневою підготовкою та як їх б’ють

Контекст

Влітку 2022 року стало відомо про те, що фінансист приватної військової компанії “Вагнер” ​​Євген Пригожин їздить російськими колоніями та вербує на війну в’язнів, у тому числі засуджених за тяжкі злочини, вбивства. Їм обіцяють помилування через пів року після участі в бойових діях в Україні – або почесті у випадку смерті.

Деякі ЗМІ повідомляли, що комбатантами стали близько 30-40 тисяч російських в’язнів.

“Зеків Вагнера” використовують часто як “гарматне м’ясо” у штурмових групах на найгарячіших ділянках фронту, без права здаватися в полон.

При цьому “зеки Вагнера” все одно дезертирують, попри залякування.

Зеків, які загинули на злочинній війні проти України, військомати ЗС РФ ставлять за приклад іншим військовозобов’язаним, відзначаючи їх за “ратний подвиг”.

Нещодавно Пригожин повідомив про повернення додому після помилування першої групи завербованих в’язнів. Як встановили журналісти Російської служби ВВС та видання “Агентство”, серед них були засуджені за грабежі, вбивства, наркоторгівлю.

Читайте також:
Армія сатани: Путін нагородив “За відвагу” бандита, який убив у Росії п’ятьох людей і був ліквідований на війні в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна