Сунак підтвердив, що Британія передає Україні танки

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив, що його країна надасть Україні танки Challenger 2.

Про це він сказав у суботу, 14 січня, під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє офіс британського прем’єр-міністра.

“Лідери обговорили поточний стан війни Росії в Україні, де послідовні перемоги України відкидають російські війська назад і ускладнюють їхні військові та моральні проблеми. Вони погодилися з необхідністю скористатися цим моментом для прискорення глобальної військової та дипломатичної підтримки України.

Прем’єр-міністр окреслив амбіції Великої Британії посилити нашу підтримку України, в тому числі шляхом надання танків Challenger 2 та додаткових артилерійських систем“, – зазначається в заяві.

Також Сунак та Зеленський привітали інші міжнародні зобов’язання в цьому сенсі, включаючи пропозицію Польщі надати Україні роту танків Leopard.

“Прем’єр-міністр наголосив, що він разом з усім урядом Великої Британії інтенсивно працюватиме з міжнародними партнерами, щоб швидко надати таку підтримку, яка дозволить Україні використати свою перевагу, виграти цю війну та забезпечити міцний мир“, – інформує офіс глави британського уряду.

Президент Зеленський за підсумками розмови з Сунаком зазначив, що “завжди потужна підтримка з боку Великої Британії тепер стала непробивною й готовою до викликів”.

“У розмові з прем’єр-міністром Ріші Сунаком подякував за рішення, які не лише посилять нас на полі бою, а й стануть правильним сигналом для інших партнерів”, – повідомив Зеленський, поки що без інших подробиць.

Як писала “Новинарня“, раніше британські ЗМІ повідомили, що прем’єр-міністр Сунак схвалив план відправки в Україну 12 танків Challenger 2, чотири з яких мають передати негайно, а ще вісім дещо пізніше.

Читайте також:
Британія “негайно” надасть Україні 4 танки Challenger 2, ще 8 відправлять невдовзі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна