Під час атаки РФ уламки ракет утретє впали в Молдові

На території Молдови, в районі пункту пропуску “Ларга” на кордоні з Чернівецькою областю України, після масованого удару російської армії по Україні виявили уламки ракет.

Про це вдень у суботу, 14 січня, повідомили в міністерстві внутрішніх справ РМ.

“Це вже третій випадок, коли залишки ракет від бомбардування України падають на територію Республіки Молдова. Як й у попередніх випадках, всі необхідні дії вживаються відповідно до процедури компетентними органами”, – йдеться в повідомленні МВС із Кишинева.

На місце події викликали додаткові сили безпеки.

Контекст

Молдовське село Ларга розташоване неподалік від кордону з Україною та прилягає до Дністровського району Чернівецької області. Неподалік від нього – Дністровська ГЕС та ГАЕС, що є ціллю російської армії під час ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури.

Росіяни вже не вперше використовують повітряний простір суверенної Молдови для прольотів своїх крилатих ракет із південного напрямку на Україну. Як передавала “Новинарня“, 10 жовтня три російські ракети вперше пролетіли над Молдовою, надалі такі випадки повторювалися.

При цьому протиповітряна оборона в ЗС Молдови відсутня. Натомість по них у районі кордону працює ППО ЗСУ, падають уламки.

31 жовтня 2022 року під час обстрілу та роботи ППО на прикордонній території Молдови, в селі Наславча Окницького району, вперше впали уламки ракети. Вдруге таке сталося 5 грудня в районі Бричан.

Читайте також:
Ракетна атака РФ: у Дніпрі є влучання в житловий будинок, зруйнований цілий під’їзд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна