“Наступні дні будуть важкими”. Міністр енергетики попередив про нові відключення

Унаслідок двох хвиль російських ракетних обстрілів 14 січня в більшості регіонів України запроваджуються аварійні відключення, енергетики працюють над відновленням постачання електроенергії.

Про це надвечір суботи заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Сьогодні ворог знову атакував об’єкти генерації та електричні мережі країни. Є прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях”, – написав у Facebook урядовець.

“Через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення. Наступні дні будуть важкими. Енергетики вже працюють над відновленням постачання електроенергії”, – наголосив міністр.

“Тримаймося! Кожен день наближає нашу Перемогу!” – додав Галущенко.

Контекст

14 січня росіяни завдали дві хвилі ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Перша – ранкова – була вчинена із застосуванням імовірно балістичних ракет (або зенітних із балістичною траєкторією). Друга – по обіді – прийшла з уже звичними крилатими ракетами. В обох випадках серед цілей були об’єкти енергетичної інфраструктури. У деяких областях повідомляли про влучання.

Армія РФ цілеспрямовано б’є ракетами по енергетичних об’єктах України з 10 жовтня. Відтоді зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями ТЕЦ, ТЕС, ГЕС, трансформаторів та магістральних мереж. Постійним явищем стали стабілізаційні та аварійні відключення, що враховують дефіцит електрики.

Найгірша ситуація з електрозабезпеченням була в грудні (особливо в Києві і центральних областях), надалі ситуація дещо виправилася.
Якщо не буде нових масованих ракетних обстрілів з боку Росії, Україна має стабілізувати енергетичну систему до літа, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко 22 грудня.

Читайте також:
Ракетна атака РФ: у Дніпрі є влучання в житловий будинок, зруйнований цілий під’їзд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна