ЗСУ затрофеїли ворожий танк Т-90С, який призначався для експорту

Українські військові затрофеїли російський танк Т-90С, він призначений передусім для експорту.

Про це повідомляють OSINT-дослідники проєкту Ukraine Weapons Tracker у Twitter.

За даними аналітиків, бійці ЗСУ захопили “трофей” у Херсонській області. Це перший задокументований випадок захоплення Т-90С за весь час широкомасштабної війни.

 

За даними Мілітарного, цей російський танк призначений для експорту в Алжир, Туркменістан і В’єтнам. У порівняні зі стандартним Т-90 експортний танк має декілька відмінностей. Зокрема, Т-90С не має інфрачервоних прожекторів “Штора” в лобовій частині башти. Замість них встановлені контейнери динамічного захисту.

Також експортний варіант легший в управлінні, бо має автоматичний режим перемикання передач, приводу повороту від штурвала.

Про те, що Росія почала використовувати експортні Т-90С стало відомо ще у жовтні 2022 року. Дослідники вважають, що надходження озброєння, яке призначене для експорту, на фронт означає, що РФ зазнає серйозних втрат у техніці.

Читайте також:
Десантники 95-ї бригади затрофеїли російську БМП “Басурманин”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна