Очільниця міноборони ФРН Ламбрехт іде у відставку, – Bild

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вирішила піти у відставку з цієї посади.

Про це у п’ятницю, 13 січня, з посиланням на кілька джерел повідомив німецький таблоїд Bild, пише “Європейська правда“.

Як зазначає німецьке видання, ініціатива про відставку виходила від самої Ламбрехт, а не від канцлера ФРН Олафа Шольца. Наразі нібито обговорюється, коли саме Ламбрехт оголосить про відставку і хто очолить міністерство замість неї.

Як стало відомо Bild, рішення щодо кандидатури наступного міністра має бути ухвалене швидко. Можливою наступницею Ламбрехт наразі називають федеральну уповноважену у справах збройних сил Єву Хьогль.

Після відставки Ламбрехт має право на пенсію в розмірі 5000 євро з 65 років, зазначає Bild.

Як міністерку оборони Ламбрехт у Німеччині останнім часом часто критикують через проблему з нестачею боєприпасів, артилерійських снарядів і ракет на складах Бундесверу. Нещодавно до цього списку додався скандал із новітніми БМП Puma, коли всі одиниці цієї техніки вийшли з ладу після тижня навчань.

Одним з останніх приводів для жорсткої критики на адресу Ламбрехт стало відео з “підсумками 2022 року, яке було викладене на її сторінці в Instagram.

У ньому пані міністр на тлі вибухів петард підбиває підсумки 2022 року з такими словами: “Посеред Європи вирує війна. І це означало для мене багато особливих вражень, які я змогла отримати. Багато, багато зустрічей з цікавими, чудовими людьми”.

У соцмережах це відео спричинило критику як “непрофесійне” через зміст звернення і через те, що воно виглядає записаним абияк в останній момент, так що міністерку інколи складно розчути за святковими залпами піротехніки.

В опозиційній ХДС назвали це привітання черговим аргументом про те, що Ламбрехт – не та людина, яка мала б обіймати посаду міністра оборони в одній з найбільш впливових держав Євросоюзу, і закликали до її відставки.

Читайте також:
Плани Британії надати танки Україні не змінили позицію уряду Німеччини, – речник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна