Рада ухвалила новий закон про статус УБД для “неофіційних” добровольців

доповнено

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7322, відповідно до якого статус учасника бойових дій можуть отримати ті, хто брали безпосередню участь в обороні України, але не вступили до офіційних військових формувань чи правоохоронних органів.

На засіданні 12 січня підтримали 310 народних депутатів, передає “Суспільне”.

Згідно із законом, учасниками бойових дій можуть визнати осіб, які не встигли вступити до ЗСУ, МВС, Національної поліції, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби або інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Також Мінветернаів має напрацювати механізм, за яким статус учасника бойових дій нададуть полеглим захисникам.

Крім цього, документ визначає коло захисників, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержані при захисті держави.

Також Рада ухвалила мій законопроєкт №8098, який дає можливість іноземним добровольцям проживати, служити в Україні та отримати громадянство за скороченою процедурою, а також значно розширює їх права.

Читайте також:
На фронті загинула бойовий медик харківського добровольчого підрозділу “Хартія” Владислава Черних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна