ДБР провело обшуки у херсонського зрадника, який утік без “подарунку від Путіна”

Співробітники Державного бюро розслідувань у взаємодії з прокуратурою провели обшук у колабораційного посадовця “мерії” Херсона часів окупації, якого підозрюють у роботі на ворога.

Про це в четвер, 12 січня, повідомила пресслужба ДБР.

Ідеться про особу на ім’я Сергій Рибачок. Окупанти призначили його “першим заступником” так званого “голови” “військово-цивільної адміністрації Херсона” в червні 2022 року. Від кримінального переслідування Рибачок “заховався” за вигаданим ім’ям Семен Анатолійович Ушинський.

За даними видання “Мост“, до цього призначення 61-річний Рибачок “міським божевільним” із шахрайськими нахилами.

Під час обшуків у нього знайшли залишені документи, які можуть служити доказовою базою для слідства.

Наразі вирішується питання щодо заочного повідомлення фігуранту про підозру.

“Показовою знахідкою та черговим доказом для слідства став, начебто, золотий нагородний годинник від президента РФ, яким колаборант вихвалявся в оточенні, стверджуючи, що це справжній подарунок від Путіна за теплу зустріч “нової влади”. Коли ж Збройні сили України стали звільняти Херсон, фігурант кинувся навтьоки разом зі своїми кураторами так, що кинув і годинник, і все інше майно. Напевно, великим розчаруванням для колаборанта стане те, що знайдений годинник виявився звичайною підробкою в найгіршому виконанні “русской глубинки”, – ідеться в повідомленні ДБР.

Читайте також:
Голову спілки ветеранів АТО з Херсонщини утримують в Криму та звинувачують у шпигунстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна