Зеленський пояснив, чому Росія бреше про здобуття Соледара

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Росія поширює брехливі заяви про “взяття” міста Соледар на Донеччині, зокремащоб підтримувати мобілізацію та “давати надію” росіянам.

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні в середу, 11 січня.

“Зараз держава-терорист та її пропагандисти намагаються зробити вигляд, ніби якась частина нашого Соледара – здобуток Росії. Вони вже подають це своєму суспільству, щоб підтримувати мобілізацію та давати надію тим, хто за агресію. Але бої продовжуються. Донецький напрямок тримається”, – сказав глава держави.

Президент наголосив, що російська агресія вичерпається тільки тоді, коли російські амбіції не матимуть альтернативи – лише поразка.

Перед цим про взяття Соледара заявив ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, однак цю заяву спростувало навіть міноборони Росії.

Читайте також:
У ЗСУ пояснили, чому Соледар є важливим для України з точки зору воєнного мистецтва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна