У столиці судитимуть викладачку гімназії, яка називала Київ “власністю Москви”

У Києві педагог однієї із гімназій закликала до повалення влади в Україні та висловлювалася на підтримку дій окупантів. Нині вона перебуває під вартою.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Підозрювана працювала інструктором з фізичного виховання в одній із столичних гімназій.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну жінка у власних акаунтах у соціальних мережах неодноразово поширювала повідомлення, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдання війни.

Також киянка висловлювала надію на перемогу Росії, визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами РФ та стверджувала, що Київ є “власністю Москви”.

Прокурори завершили розслідування та передали обвинувальний акт до суду. Вона перебуває під вартою.

Проти обвинуваченої порушили справу за ч. 2, 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Перша стаття передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна, друга — позбавлення волі на строк до восьми років.

Читайте також:
Наводив ракети на ТЕС: у Дніпрі затримали “ідейного” агента РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна