Наводив ракети на ТЕС: у Дніпрі затримали “ідейного” агента РФ

У Дніпрі контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, який наводив ракети на енергетичні об’єкти і “полював” на системи протиповітряної оборони, щоб видати ворогу їхнє розташування.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадником виявився співробітник місцевої фармацевтичної компанії, якого російські спецслужби завербували на початку літа-2022. Причому “українець” сам вийшов на контакт через інтернет-ресурси й навіть відмовився від грошової винагороди – як “ідейний борець за русскій мір”.

Він займався поставками лікарських препаратів і під час цих поїздок збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ. Отримані відомості передавав окупантам через закриті канали зв’язку у вигляді фото з прив’язкою до місцевості та детальним описом.

Насамперед російський агент намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони і розташування штабів оперативного командування українських військ, а ще передавав агресору локації місцевих об’єктів тепло- й енергозабезпечення.

Встановлено, що він також “звітував” співробітникам російського ГРУ про наслідки повітряних атак по цих об’єктах, зокрема по Придніпровській ТЕС.

Саме під час спроби збору розвідувальної інформації про українські об’єкти ворожого агента затримали контррозвідники СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з представником російської спецслужби.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
“Зливав” координати ЗСУ, вокзалів і аеродромів: на Дніпропетровщині затримали російського агента. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна