Росіяни кажуть, що новорічним ударом по Макіївці ЗСУ знищили 610 окупантів, – перехоплення ГУР

Головне управління розвідки МОУ оприлюднило перехоплення телефонної розмови, в якій російський військовий розповідає дружині, що влада РФ замовчує інформацію про втрати окупантів у Макіївці Донецької області, тоді як насправді внаслідок ракетного удару ЗСУ там загинуло більше 600 військовослужбовців ЗС Росії.

Про це йдеться в повідомленні ГУР 10 січня.

У розмові дружина росіянина розповідає чоловіку, що з Макіївки росіяни вивозили трупи КамАЗами, і там насправді було 610 загиблих. Цю інформацію їй повідомили родичі іншого окупанта, який безпосередньо брав участь у вивезенні тіл.

“Він особисто перевозив тіла ось цих от із Макіївки, і з другого… з госпіталю. Каже, що 610 загиблих у Макіївці. Каже, 12 КамАЗів я вивіз”, – каже жінка.

У відповідь військовий погоджується і стверджує, що уже розповідав про це дружині, але та вірила заявам влади РФ.

Також дружина розповіла окупанту, що привітання російського диктатора Володимира Путіна з Новим 2023 роком було найубогішим з усіх, які вона бачила.

Передісторія

Нагадаємо, Збройні сили України завдали удару з РСЗВ (ймовірно, HIMARS) по базі російських мобілізованих вояків у місті Макіївка Донецької області в перші хвилини 1 січня 2023 року.

Спершу російська влада визнала загибель у ПТУ в Макіївці 63 своїх військових. Під час розбору завалів залізобетонних конструкцій офіційне число збільшилося до 89. Серед трупів було багато мобілізованих із Саратовської області РФ та зокрема заступник командира полку підполковник Бачурін.

Водночас за даними російських же “воєнкорів”, кількість ліквідованих російських вояків значно більша – ймовірно, близько 400 чи 600, а також до кількох сотень поранених.

При цьому в РФ вважають, що “основною причиною” влучного удару стало “увімкнення та масове використання російськими мобілізованими, всупереч забороні, мобільних телефонів” – це нібито допомогло українським силам запеленгувати й визначити координати розташування пункту дислокації росіян.

Читайте також:
Генштаб підтвердив удар по російській базі в Макіївці

ЗСУ показали, як три “знищені” HIMARS працюють на Донбасі по росіянах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна