У Київ приїхала делегація Комітету збройних сил Конгресу США: були в Міноборони й зустрічалися з президентом

Делегація Комітету з питань збройних сил Конгресу США на чолі з сенаторами Джеком Рідом (голова комітету) й Ангусом Кінгом під час візиту в Київ зустрілася з президентом Володимиром Зеленським та відвідала Міністерство оборони.

Під час зустрічі із заступником міністра оборони Олександром Поліщуком українська й американська сторони обговорили обстановку на фронтах російсько-української війни, а також питання військово-технічної співпраці між Україною та США, повідомляє пресслужба МОУ в суботу, 7 січня.

Заступник міністра поінформував представників Конгресу про оперативні й стратегічні цілі ворога, ризики та виклики, що наразі постають перед Силами оборони України, а також їхні потреби в озброєнні для ефективної відсічі агресору.

Також іноземним гостям презентували результати впровадження Міністерством логістичної системи, що відповідає стандартам НАТО, завдяки чому значно пришвидшено процеси отримання і управління безпековою допомогою. Система дозволяє країнам-партнерам здійснювати моніторинг постачання та руху західного озброєння й МТД до України. Крім того, конгресменів проінформовано про плани удосконалення і масштабування системи обліку матеріально-технічних засобів.

Представники Конгресу, своєю чергою, наголосили на незмінній підтримці України, високо оцінили використання ЗСУ озброєння західних зразків та зусилля нашої країни щодо впровадження максимальної прозорості в питаннях використання безпекової допомоги, повідомляє пресслужба Міноборони.

Напередодні сенатори Рід та Кінг мали зустріч із президентом Зеленським, який також розповів їм про поточну ситуацію на передовій, ризики можливої ескалації та ключові потреби України в озброєнні та військовій техніці. Він наголосив на необхідності подальшого нарощування оборонної допомоги, що сприятиме наближенню перемоги України над російським агресором.

Читайте також:
Новий пакет військової допомоги від США на $3 млрд: “Бредлі”, “Паладіни”, “Морські горобці” й не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна