США й Німеччина призначили дату наступної зустрічі “Рамштайну” на допомогу Україні

Наступна зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” має відбутися 20 січня.

Про це 7 січня повідомляє пресслужба міністерства оборони Німеччини.

“Міністерка оборони Крістіне Ламбрехт говорила з міністром оборони Ллойдом Остіном сьогодні під час її першої міжнародної телефонної конференції в новому році. У рамках підготовки до майбутньої зустрічі в Рамштайні 20 січня 2023 року у фокусі переговорів були поточна військова ситуація в Україні та координація подальшої військової підтримки оборонної боротьби України, зокрема бронетранспортерів та системи ППО Patriot”, – йдеться в повідомленні.

Ламбрехт зазначила, що надання комплексів Patriot суттєво посилить протиповітряну оборону України на додачу до ЗРК Gepard та комплексів IRIS-T.

Окрім того, міністерка обговорила з Остіном спільну німецько-американську ініціативу щодо постачання Україні бронетранспортерів західного зразка.

“У той час як США нададуть бронетранспортери Bradley, Німеччина поставить до 40 бронетранспортерів Marder як пожертвування з промислових запасів або запасів Бундесверу. Боєприпаси для БМП надійдуть зі складів Бундесверу. Цим ми також доповнюємо заплановане постачання колісних танків-розвідників від наших французьких друзів”, – додала Ламбрехт.

Вона зауважила, що ФРН також забезпечить для України запасні частини та ремонт техніки.

“Разом із нашими союзниками ми ще раз показуємо, що ми єдині у підтримці України, діючи як єдине ціле та у тісній координації. Разом ми сильніші”, – підсумувала Крістіне Ламбрехт.

Формат “Рамштайн”

Ukraine Defence Contact Group, або платформа “Рамштайн” (за назвою військової бази в ФРН – місця першої зустрічі) — група міжнародних союзників, які підтримують оборону України у війні з Росією.

Першу зустріч ініціювали США. Вона відбулася 26 квітня і зібрала представників 43 країни. Відтоді ця контактна група з безпеки зустрічається приблизно щомісяця, щоб обговорити безпеку України та узгодити військову допомогу і її логістику.

Наступні зустрічі, онлайн або очно, проходили 23 травня, 15 червня, 20 липня, 8 вересня, 12 жовтня, 16 листопада.

Наразі формат “Рамштайн” об’єднує міністрів оборони понад 50 країн світу.

Читайте також:
Німеччина передасть Україні БМП Marder і додаткову батарею ЗРК Patriot, – Білий дім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна