Споживання електроенергії в Україні знизилося, однак відключення можливі, – Укренерго

Станом на ранок 7 січня в Україні фіксувалося зниження використання електроенергії, однак у разі перевищення денних лімітів споживання в регіонах знову застосовуватимуться аварійні відключення.

Про це повідомила пресслужба НЕК “Укренерго”.

​​”Станом на 11:00 7 січня завдяки вихідному і водночас святковому дню зранку споживання в Україні нижче, ніж учора, навіть при суттєвому зниженні температури. Але протягом дня через посилення похолодання прогнозується зростання рівня споживання”, – йдеться в повідомленні енергетиків.

Відтак для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти, які діють з 10:00 до 23:00.

“Перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень. Вночі обмеження станом на сьогодні не застосовуються”, – зауважили в компанії.

“Укренерго” нагадує, що впродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень внаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних  атак РФ.

“Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу. Аварійно-відновлювані роботи тривають постійно. Просимо про витримку і розуміння”, – зазначили в НЕК.

Читайте також:
Міністр оборони показав, скільки в Росії залишилося ракет. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна