Росіяни не дотрималися оголошеного ними “різдвяного перемир’я”

Незважаючи на оголошений так званий “режим припинення вогню”, російські окупанти продовжили обстрілювати позиції наших підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії.

Про це у вечірньому зведенні в суботу, 7 січня, заявила пресслужба Генерального штабу ЗС України.

“Поряд з цим, протягом доби, противник завдав авіаудару та здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню… Ворог зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – продовжує вести активну оборону на раніше зайнятих рубежах”, – зазначила в ГШ.

  • На Слобожанському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневу активність ворога зафіксовано біля 13 населених пунктів. Зокрема це Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині та Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку противник обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку ворожого вогневого впливу зазнали Бердичі, Авдіївка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляно Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку та Микільське Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку під вогневе ураження потрапили райони 16 населених пунктів. Серед них – Времівка на Донеччині та Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Залізничне, Лугівське, Щербаки і Степове Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку від мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура в районах 17 населених пунктів. Зокрема це Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Херсон, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільске та Придніпровське.
  • На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

У зведенні не згадано про обстановку в районі міста Соледар на Донеччині, де напередодні ворог просунувся вперед.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по 21 району зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.
А наші ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження живої сили і 2 склади боєприпасів ворога, розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, президент країни-агресора Путін доручав міністру оборони запровадити “режим припинення вогню” на час святкування Різдва за юліанським календарем (із 12:00 6 січня). Україна назвала це “лицемірством“. І справді, 6-7 січня бойові дії тривають, росіяни атакують на Донеччині.

Читайте також:
Соледар ще під контролем ЗСУ, однак росіяни мають успіхи в просуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна