Президентка Угорщини єдина із західних лідерів привітала пропозицію Путіна про “припинення вогню на Різдво”

Президентка Угорщини Каталін Новак єдина з лідерів держав-союзниць України у війні проти російського агресора привітала “як крок до миру” пропозицію Кремля про “припинення вогню” у зв’язку зі святкуванням частиною православних вірян Різдва.

Про це вона написала у твітері, повідомляє “Європейська правда”.

“Нехай анонсоване припинення вогню на православне Різдво буде кроком до миру”, – написала Новак.

У коментарях чимало користувачів відповіли їй новинами про чергову повітряну тривогу в Україні, ранковий обстріл Херсона, продовження важких боїв під Бахмутом.

Як відомо, чимало західних держав – союзниць України скептично відреагували на російську пропозицію “перемир’я”.

Так, президент США Джо Байден зауважив, що й 25 грудня, і на Новий рік Путін був готовий бомбити лікарні, дитячі садки і церкви, а тепер, вочевидь, хоче просто використати цей час для відпочинку своїх сил і перегрупування.

Так само вважають і в міністерстві оборони Литви.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що “якби Путін хотів миру, він би забрав своїх солдатів додому й війна б закінчилася. Але, вочевидь, він хоче продовжити війну після невеликої перерви.

Президент Євроради Шарль Мішель назвав пропозицію Кремля “фальшивою та лицемірною”. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що “36-годинна пауза в російських атаках” ніяк не покращує перспективи миру. Обоє також наголосили, що для реального припинення війни Росія має забиратися з території України.

Читайте також:
“Брехня та лицемірство”: секретар РНБОУ відкинув путінське “різдвяне перемир’я”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна