Росія відправила в Атлантику фрегат із “Цирконами” – “лякати” американців

Фрегат ВМФ Росії “Адмірал Горшков”, озброєний гіперзвуковими ракетами “Циркон”, відправився з Чорного моря в Атлантичний океан – нібито погрожувати країнам НАТО.

Про це сповістили Військово-морські сили ЗС України 5 січня, заявивши, що цим “РФ намагається відвернути увагу від невдач у війні з Україною”.

За даними ВМСУ, церемонію відправки “Горшкова” особисто очолив президент Росії Путін. Планується, що фрегат виконуватиме завдання бойової служби в акваторіях Середземного моря, Атлантичного та Індійського океанів. В ході бойової служби заплановано навчальне застосування гіперзвукових ракет “Циркон”.

“Здобутки Чорноморського флоту відсутні, тому на державний рівень було винесено заходи щодо виходу в дальній похід, подалі від акваторії Чорного моря”, – прокоментували в ВМСУ.

У свою чергу заступник голови ради безпеки РФ, експрезидент Дмитро Медведєв у притаманній йому неадекватній та хамській манері заявив, що мета відправки “Горшкова” – “привести до тями сучих синів”.

“Головний подарунок до Нового року з боєкомплектом ракет “Циркон” вирушив учора (4 січня) до берегів країн НАТО. 1000 км дальності їх застосування із гіперзвуком у 9 Махів і можливістю використовувати будь-який заряд з гарантією долають будь-яку ППО. Нехай постоїть десь за 100 миль від берега, ближче до річки Потомак (річка у Вашингтоні – “Н”). Тож радійте! Приведе до тями будь-кого, хто становитиме пряму загрозу Росії і нашим союзникам”, – написав він у телеграмі.

ВМС України натомість нагадали, що на сьогоднішній день ЗСУ уже знищили 16 кораблів та катерів ЧФ Росії, ще декілька одиниць пошкодили.

Читайте також:
У Санкт-Петербурзі загорівся завод, який виробляє двигуни для російського флоту, – ЗМІ

У Чорному морі знайшли дірявий пліт із речами моряків затонулого крейсера “Москва”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна