“Брехня та лицемірство”: секретар РНБОУ відкинув путінське “різдвяне перемир’я”

Україна не вестиме жодних перемовин із Росією щодо так званого “різдвяного перемир’я”.

Про це 5 січня заявив секретар РНБО України Олексій Данілов.

“А кому вони це перемир’я пропонують? Є доволі просте рішення – забирають свої валізи, забирають свій мотлох і відправляються на Росію. Ніяких перемовин ми з ними вести про якісь перемир’я не будемо. До нас це не має ніякого стосунку”, – сказав він в ефірі телемарафону.

“Яке відношення до християнського свята Різдва має зграя дрібних кремлівських чортів-іблісів? Хто повірить мерзоті, яка вбиває дітей, обстрілює пологові будинки, катує полонених? Режим припинення вогню? Брехня та лицемірство. Ми вас гризти будемо в співучій тиші української ночі”, – написав секретар Радбезу також у твіттері.

Контекст

5 січня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом Путіним. Він сказав Путіну, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім оголошенням про припинення вогню та “баченням справедливого рішення”.

При цьому Володимир Путін начебто “підтвердив відкритість Росії до серйозного діалогу” з Україною, але за умови, що влада в Києві виконає “відомі вимоги”, які неодноразово озвучувалися, та буде враховувати “нові територіальні реалії”, тобто визнає окупацію українських територій рашистами.

Після цього Путін доручив Шойгу запровадити “різдвяне перемир’я” 6-7 січня.

Також 5 січня предстоятель Російської православної церкви Кирил (Гундяєв) закликав до “різдвяного перемир’я” – хоча раніше він підтримував російську агресію проти України.

Ці заяви Путіна й Кирила була зроблена на тлі повідомлень про те, що російська армія вичерпала свої спроможності в наступі на Бахмут і потребує паузи.

Президент США Джо Байден скептично відреагував на путінське “різдвяне перемир’я”.

Читайте також:
Після Путіна Ердоган переговорив про війну з Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна