Рогозін надіслав Макрону осколок зі своєї спини. Заявляє, що то від гаубиці Caesar

Колишній керівник корпорації “Роскосмос” Дмитро Рогозін надіслав президенту Франції Еммануелю Макрону осколок зі своєї спини (чи сідниці). Рогозін стверджує, що це осколок від снаряда французької гаубиці Caesar.

Про це поранений повідомив у телеграмі у середу, 4 січня.

Дмитро Рогозін надав “журналістам” фото витягнутого з його спини уламка від гаубиці Caesar. Зазначається, що фрагмент, витягнутий лікарями, пробив Рогозіну праве передпліччя і застряг в одному із шийних хребців за міліметр від спинного мозку.

“Уламок, вирізаний хірургами з мого хребта, прошу передати президентові Франції Еммануелю Макрону. І ще скажіть йому, що ніхто не уникне відповідальності за військові злочини Франції, США, Великобританії, Німеччини та інших країн НАТО на Донбасі”, — написав поранений у супровідному листі.

Рогозін попросив посла Франції в РФ П’єра Леві передати осколок Макрону.

“Нещодавно внаслідок підлого терористичного акту в Донецьку я отримав тяжке поранення. Лише завдяки великій майстерності і терпінню російських військових і цивільних лікарів я знову живий і майже здоровий”, — також написав він.

При цьому Рогозін повідомив, що в результаті обстрілу загинули двоє його знайомих.

Як відомо, Рогозін є одним з активних учасників та пропагандистів російської агресії проти України, тривалий час перебував на окупованій території, де був уражений артобстрілом у ресторані.

Читайте також:
Ексглава “Роскосмосу” Рогозін потрапив під обстріл у ресторані Донецька: отримав поранення у сідницю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна