На Харківщині художник малював листівки для військових РФ: отримав 10 років тюрми

На Харківщині суд призначив колишньому художнику-постановнику одного з телеканалів десять років позбавлення волі за виготовлення листівок для підняття “бойового духу” російської армії.

 Про це у вівторок, 3 січня, повідомила пресслужба офісу генерального прокурора. 

Також суд на десять років позбавив фігуранта права обіймати посади, пов‘язані з виконанням адміністративно-господарських й організаційно-розпорядчих функцій.

У суді прокурори довели, що колишній художник-постановник виготовляв у себе вдома листівки із зображенням забороненої символіки та прапора російської федерації. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає в рф. Та своєю чергою зверталася до російських міністерств і пропонувала батькові роботи для розповсюдження серед особового складу збройних сил росії й незаконних збройних формувань «лнр» і «днр».

Сам фігурант у суді повідомив, що, зі слів доньки, у середині квітня за один день за його макетами надрукували тисячу екземплярів листівок для російської армії.

Також чоловік зберігав удома радянську й антиукраїнську літературу.

У суді він повністю визнав свою вину.

Суд визнав харків’янина винним у колабораційній діяльності – ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Мешканку Куп’янська визнали винною у колабораціонізмі, але лишили на свободі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна