ППО збила всі 39 дронів, які РФ запустила на міста України вночі

У ніч із 1 на 2 січня Сили оборони України знищили 39 чи 40 ударних безпілотників, які було запущено по Україні російськими військами, два розвідувальних безпілотники “Орлан-10” та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Про це в понеділок, 2 січня, повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

“У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва “Shahed-131/136″, – йдеться в повідомленні.

В результаті бойової роботи, протиповітряною обороною Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, усі 39 ударних БпЛА знищені”.

До відбиття нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних Сил та мобільні вогневі групи.

Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні західними партнерами, зазначають у Повітряних силах Збройних сил України.

Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10” та керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також:
Унаслідок нічної атаки на Київ пошкоджено об’єкти енергетики, почалися відключення світла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна