Мешканку Куп’янська визнали винною у колабораціонізмі, але лишили на свободі

Новомосковський райсуд Дніпропетровської області визнав винною 20-річну жінку, яка підозрювалася в тому, що була координаторкою штабу партії “Єдина Росія” в Куп’янську на Харківщині під час окупації, але призначив їй покарання, не пов’язане з обмеженням чи позбавленням волі.

Ганна Євсюкова лише на 13 років позбавлена права обіймати посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування, повідомив Харківський антикорупційний центр.

За інформацією Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, слідчі встановили, що під час окупації Куп’янська дівчина активно підтримувала “руський мир”.

“Окрім того, що вона працювала координаторкою у штабі “Єдиної Росії”, вона також підшукувала місцевих для роботи у штабі окупантів для роздачі гуманітарної допомоги, щоб люди бачили, як росіяни “турбуються” про Харківщину. Дівчина брала участь в різноманітних російських пропагандистських відео, де розповідала як їй подобається працювати на окупантів”, — йдеться у повідомленні.

Рішення суду було винесене 22 листопада.

Наразі вирішується питання щодо оскарження вироку, сказав у коментарі “Суспільному” речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

Читайте також:
Колаборантка з Херсона сама здалася СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна