Київ найближчим часом може повернутися до стабільних графіків відключень, – Yasno

Ситуація в енергосистемі Києва поступово стабілізується, найближчим часом столиця може повернутися до регулярних графіків відключень.

Про це 28 грудня заявив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

“Перш за все, колеги бачать, що ситуація в енергосистемі Києва стабілізується. Відключення стають більш прогнозованими, завдяки неймовірній роботі енергетиків. Сподіваюся, найближчим часом зможемо повернутися до графіків. Ви і самі це відчуваєте”, – написав Коваленко.

“Звісно, після того, як повернемося, варто згадати і використовувати на практиці все, що знаємо про користування електроприладами. Особливо на час підготовки до свят. Маємо використовувати електроенергію відповідально, щоб із постачанням не було перекосів. Особливо – не вмикати у розетку все підряд у перші 15 хвилин після того, як дають світло”, – закликав він.

За його словами, додатково до будинків, які відключаються централізовано, додається значна кількість тих, хто відключається самостійно.

Крім цього, міська влада Києва отримала 107 заявок ОСББ на компенсацію 70% вартості придбання генераторів для будинків.

Щоб отримати таку компенсацію, ОСББ/ЖБК мають звернутися до районних адміністрацій із заявою та пакетом документів, пояснив Коваленко.

“І це буде справді хорошою інвестицією і проявом піклування, бо від таких генераторів можна заживити водяні насоси, ліфти чи іншу техніку”, – резюмував він.

Читайте також:
Від початку атак на енергетичну інфраструктуру ППО ЗСУ знищила 420 ракет, – Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна