В окупованій Макіївці розстріляли сім’ю з восьми людей, з них четверо – діти

В окупованому місті Макіївка Донецької області розстріляли ромську сім’ю з 8 осіб, серед яких 4 дітей. Окупаційна влада заявила, що вбивці – звичайні грабіжники і їх нібито вже спіймали, але радник мера Маріуполя Петро Андрющенко припускає, що вбивство – справа рук “вагнерівців”.

Про подію у вівторок, 27 грудня, повідомило видання “Новини Донбасу” та російські ЗМІ. 

За даними так званого “МВС ДНР”, повідомлення про виявлення на території одного з домоволодінь трупів восьми осіб, зокрема чотирьох неповнолітніх, надійшло до чергової частини о 21:15 в понеділок, 26 грудня. Зазначалося, що з двору викрали автомобіль Skoda”.

За даними ЗМІ, наймолодший з убитих – однорічна дитина. Також загинули діти віком 7 і 9 років.

У місті оголошували план “Перехоплення”.

Цей чоловік розповів, що вбили його дочку, онуку, свата, двох дочок свата і двох онук свата.  Кадр відео

Пізніше так зване “МВС ДНР” відзвітувало, що “по гарячих слідах” затримало трьох підозрюваних. Повідомляють, що всі вони мають судимості, і нібито “зізналися, що скоїли злочин із корисливих мотивів, з метою викрадення автомобіля і цінного майна”.

Однак потерпілий чоловік розповів на відео, що вбили його дочку, онуку, його свата, двох дочок свата і двох онук свата. При цьому “просто розстріляли” без мети грабувати.

“Не хотіли пограбувати. Не взяли золото. Був ланцюжок золотий на дочці – ніхто не зняв. Просто розстріляли й пішли. І машину забрали”, – сказав він.

Окупаційні силовики заявили, що підозрюваним може загрожувати “найвища міра покарання” (тобто смертна кара).

Водночас радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у Telegram, що окупанти багато чого не договорюють та що масове вбивство може бути справою рук “вагнерівців”. За його словами, цей злочин мав відверто націоналістичний характер, оскільки вбито сім’ю ромської національності. Крім того, всі вбиті мають кульові поранення в голову з близької відстані.

Андрющенко зазначив, що самі макіївчани повідомляли, що злочин скоїли військові.

Він додав, що разом із командою витратив майже ніч на моніторинг публічних джерел та роботу з інсайдерами і може стверджувати, що це вбивство скоєно “кількома нелюдами у військовій формі”. Але окупанти покриватимуть злочин росіян, як це було і в Маріуполі.

Андрющенко припускає, що такі злочини можуть вчинятися й надалі, оскільки Росія набрала на фронт “нелюдів і злочинців, неонацистів та інший людський мотлох”.

Читайте також:
“Вагнерівці” Пригожина обматюкали начальника генштабу РФ Герасимова через брак снарядів. Що за цим стоїть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна