У Білорусі трьох “рейкових партизанів”, які перешкоджали переправці військової техніки РФ в Україну, засудили до 66 років колонії на всіх

У Білорусі режим Лукашенка засудив трьох “рейкових партизанів” сумарно до 66 років колонії суворого режиму на всіх.

Таке рішення у вівторок, 27 грудня, ухвалив обласний суд Гомеля, повідомляє правозахисний сайт “Гомельська весна“.

Дениса Дикуна засуджено до 23 років позбавлення волі, Олега Молчанова та Дмитра Равича – до 21 і 22 років відповідно. Крім того, кожен обвинувачений оштрафований на 150 “базових величин” (близько 70 тисяч гривень), а всі вилучені під час обшуків у їхніх помешканнях цінності передані державі.

Засуджених визнали винними в тому, що в ніч із 28 лютого на 1 березня 2022 року, під час наступу російських військ на Київ з боку Гомельської області, вони спалили релейну шафу з радіоелектронним обладнанням на залізниці, щоб уповільнити доставку російської військової техніки до українського кордону.

“Рейкових партизанів” затримали у Світлогорську 4 березня і висунули звинувачення за кількома статтями білоруського КК (теракт, умисне пошкодження транспортних засобів чи засобів зв’язку, державна зрада, створення екстремістського формування або участь у ньому).

21 березня правозахисники визнали їх політв’язнями. 24 листопада Європарламент ухвалив резолюцію “Про репресії проти демократичної опозиції та громадянського суспільства, що тривають у Білорусі”, в якій імена трьох світлогорців названі як приклади репресій у зв’язку з агресією Росії проти України.

Читайте також:
“Рейкова війна” триває: білоруські партизани виводять з ладу залізничні колії в РФ, щоб зашкодити пересуванню військ в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна