У Михайлівському відкрили благодійну виставку ікон на ящиках з-під набоїв

У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі ПЦУ в Києві відкрилася благодійна виставка ікон, написаних на дошках з ящиків з-під набоїв.

Про це повідомляє сайт помісної Православної церкви України.

Ікони написали художник Олександр Клименко і його дружина художниця Софія Атлантова, а метою благодійної акції є допомога родинам полеглих бійців 114-ї бригади територіальної оборони ЗСУ.

У відкритті виставки у Варваринському приділі брали участь предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній та голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Під час заходу, в якому також взяли участь українські воїни, громадські діячі, митці та небайдужі кияни, свої твори виконав народний артист України Тарас Компаніченко.

Фото: пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Звертаючись до присутніх, митрополит Епіфаній сказав, що Церква закликає кожного бути жертовним і таким чином дякувати тим, завдяки кому ми маємо в Києві відносний мир – нашим мужнім воїнам-захисникам.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що ПЦУ на Київщині створює “пункти незламності” в церквах.

Читайте також:
Воїн-іконописець: 58-річний боєць 28-ї бригади на передовій робить ікони з дроту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна