“Енергетики зробили диво”: Києву обіцяють Різдво зі світлом

Гендиректор компанії Yasno, яка є постачальником електроенергії для Києва, пообіцяв мешканцям столиці Різдво з мінімальними відключеннями світла.

Такий висновок можна зробити з допису Сергія Коваленка у фейсбуці.

“Ви сьогодні повинні бути з електроенергією. Можливо, не увесь час, але достатньо для цього божевільного періоду. Щасливого Різдва”, – написав Коваленко (чомусь англійською мовою) вранці в неділю, 25 грудня.

Про те, що енергетики “зробили диво”, написала й директор з комунікацій компанії “Систем кепітал менеджмент” Наталія Ємченко (оператор системи розподілу електроенергії ДТЕК є дочірньою компанією СКМ).

“У Києві сьогодні всі райони мають бути більш-менш з електрикою.

Не на 100%, але за сучасних умов – її має бути достатньо. Принаймні енергетики зробили абсолютно неможливе, практично диво. Світлих вам свят, моє любе воїнство”, – написала Ємченко.

Відповідаючи в коментарях на зауваження деяких користувачів про те, що в їхніх помешканнях світла таки немає, речниця СКМ зауважила, що відключення можуть бути, але невеликі. Окрім того, не виключені аварії.

Читайте також:
Якщо не буде нових ударів, Україна стабілізує енергосистему до літа, – Міненерго

Нагадаємо, що після масованих ударів російської армії по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема після 19 грудня, в енергосистемі країни зберігається значний дефіцит потужності. Тривають значні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж та трансформаторів.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Найскладніша ситуація склалася в центральному регіоні України та в Києві й області, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

Ще 22-23 грудня дефіцит електроенергії в Києві становив 50% від потреб. У столиці діяли тривалі аварійні та екстрені відключення. Окрім того, в місті повністю зупинено наземний електротранспорт.

Читайте також:
Київ через дефіцит струму припинив роботу всього наземного електротранспорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна