“Світло для надії”: напередодні Різдва в Києві три дні триває світлове шоу швейцарського митця. ФОТО

Напередодні Різдва відомий митець зі Швейцарії Геррі Хофштеттер у рамках світлового арт-туру “Різдвяне світло для надії” подарував Україні світлове шоу, “щоб принести українцям надію та світло у темні дні”.

Увечері 23 грудня в Києві на Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та Дзвіниці Софійського собору з’явилися проєкції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками, соняшниками та багатьма іншими яскравими й життєрадісними зображеннями.

Фото: mkip.gov.ua

Разом зі своєю командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором митець працюватиме в українській столиці ще два різдвяні вечори – 24 та 25 грудня з 16 до 22 години, повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

24 грудня засяють будівлі: КМДА, готелю “Україна”, Українського Дому на Європейській площі, Річкового вокзалу, Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Київської Опери, Національного банку (на Подолі).

25 грудня: будівля МКІП, Національний цирк України, будинок №120А по вулиці Жилянській, Червоний корпус КНУ, Костел святого Миколая.

Фото: mkip.gov.ua

Геррі Хофштеттер та його команда свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною, зазначають у МКІП. Адже багато українців через російську збройну агресію не можуть святкувати як зазвичай – у теплих затишних оселях серед рідних і близьких.

Проєкції, які з’являються на будівлях у Києві, транслюються й в прямому ефірі, тож їх можна бачити в будь-якому куточку України й світу. Зображення окремих проєкцій створюються відразу під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщуються на платформі Opensea NFT. Отримані від продажу робіт кошти підуть на наступну акцію митця для підтримки України.

Фотогалерея (гортайте):

Гофштеттер-Київ-6 Гофштеттер-Київ-7 Гофштеттер-Київ-9 Гофштеттер-Київ-3 Гофштеттер-Київ-8 Гофштеттер-Київ-5
<
>
Фото: mkip.gov.ua

 

Читайте також:
Більшість українців уже святкує Різдво 25 грудня, – триває опитування в “Дії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна