Київ через дефіцит струму припинив роботу всього наземного електротранспорту

Влада Києва ухвалила рішення припинити роботу наземного електротранспорту – трамваїв і тролейбусів. Рішення пов’язане з дефіцитом електроенергії внаслідок ударів РФ по енергетичній інфраструктурі.

Про це 23 грудня повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

За його словами, на маршрутах наземного електротранспорту відтепер курсують автобуси.

“Аби забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї і тролейбуси, виїхали 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам. Та 17 – на заміну трамваїв”, – пояснив мер.

“Загалом сьогодні на 126 автобусних маршрутах міста працюють 440 автобусів. Це – весь рухомий склад автобусів, що є в наших автопарках”, – додав Кличко.

Також перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах працюють загалом 846 автобусів.

Метро в Києві працює. Наразі відкриті 50 станцій із 52. Дві станції – “Гідропарк” і “Дніпро” – досі тимчасово закриті.

Фунікулер також не функціонує.

Як розповіли в КМДА, автобуси на заміну електротранспорту мають ті самі номери, що й трамваї і тролейбуси, але з літерами Т і Тр.

Нагадаємо, 20 грудня в Києві відкрили станції метро “Хрещатик” та “Майдан Незалежності”, що були зачинені з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Контекст

Після масованих ударів російської армії по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема після 19 грудня, зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі України. Тривають значні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж та трансформаторів.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Найскладніша ситуація залишається в центральному регіоні України та в Києві, де світло подають лише кілька годин на добу, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

Наразі дефіцит електроенергії в Києві становить 50% від потреб. У столиці діють аварійні та екстрені відключення.

Читайте також:
Якщо не буде нових ударів, Україна стабілізує енергосистему до літа, – Міненерго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна